Monday, February 15, 2010

konvoi komander...


Tanggal 13 feb 2010, aku bersama komander konvoi pergi ke Teluk Batik, Perak...Kali pertama perjumpaan pd jam 11.30 malam,12 Feb kat depan dining teratai...Dapat baju...Cantek kot....dianella design yg buat...huhuhuh...Pagi menjelang, aku lak xsedar dah subuh..Pe lagi, jam 6.45 baru r aku sedar dari ketiduranku...Ku bangun lalu pergi ke dauratul miyah tuk menyucikan badan...Setelah itu, aku dan wawa pergi basuh ayam kat teratai 5...huhuhu...
Jam 8 pg, ktorg kne berkumpul kat teratai 5...Tapi kereta abg ganu xsampai lg..jd, ktorg sume p mkn dulu..kat ner? kat Hakim daaa.....Roti canai pisang dengan teh o ais limau...Lebih kurg jam 10.30 pg, kitorg sume gerak...Aku, haikal( girl taw) dan maira joint kereta abg ganu dengan abg dwan....Aku pd mulanye sedih sbb wawa nek kete lain...Maklum r, aku nie x kenal mereka sume....
Bermulanya perjalanan kami, abg dwan tnya nama kami msg2...Pastu ade r tnye tu, tnye nie...Haikal lebih byk berbual dengan abg ganu ngn abg dwan...berlainan pula dgn aku dan maira yg hnya lebih mndiamkan diri....Sebanyak 12 kereta dan 10 motor yang turut serta...lebih kurang 90 komander dan alumni yang joint....ramai gile.....
Hentian pertama kat shell....G isi minyak, buy mknn ringan, g toilet...sumenye di situ...Seusai itu, kitaorg truskan prjalann....Kereta abg ganu ngn abg dwan lead sume kereta...hohoh..Best ooo....jadi leader...hahahahah........
Jalan jam ooooo...so, ktorg lmbt r smpai kat destinasi....masing2 muka penat, bosan bile jam tu...aku nie dah tergelak2 tgk dorg...hahaha...Adat r tu kan...
Skg, ktorg dh ade kat perak, ktorg stop lah kat petronas...Time tu la...aku nmpak kmdr fairus...huhuh...Terharu kot nampak dia...ahahhaah...Last2, dia joint kami terus....jgn men2 oo...motor wespa yg kead uuuuu.....hikhikhik....
Lebih kurg jam 6.15 , kitorg selamat smpai kat Teluk Batik, Perak...Alhamdulillah...
Aktiviti pertama aku? ha....buy t-shirt teluk batik o...cantek..n murah....Kmudian, siswa pasang khemah, manakala siswi dok pasang base camp...Jaga dapur katakan...aku? Aku dgn kwn2 ku, g basuh kuali, periuk, sudip dan segala item2 dapur...huhuh....
Malam menjelang tibe...aku dan siswi yg len duk potong  bawang, serai, sebab??? nak mask r....lapo nie....kak zarina masak nasi goreng.....siswa buat pe? haaaaa.....dorg panggang ayam...huhuhuhu....BBQ nie.....Sedap dan lazat hingga mnjilat ibu jari tangan....huhuh...xkan kaki lak kan....hahahahahahahhaha.....
Jam 11.40 malam, kitorg sume berkumpul di tepi pantai....kmdr kahar yg lead...wat ice-breaking....44 r duk kenalkan diri...aku lak time tu duk sebelah abg dwan...borak2 kosong r....sbelah aku lak, ade wawa...Tp, hnye 44 je yg duk knalkan dri...tu pon, x sume...jd x best....bg aku r, senior n alumni pon ptt knalkan diri aww....
Seusai ice-breaking, kitorg men 1 game...alaa...men pas2 barang tu...sape yg last pegang barang tu, dia kne buat sesuatu task yg diberi oleh kmdr bobo...Tapi aku xkena plak...x best....n x sume kena...patutnye sume wajib kene....hurmmmmm
Kmudian, aktiviti tidur dan sentri...aku ngn wawa dah masuk khemah pd awalnye, tp ktorg x tidur pon..adat r kan...berborak je ktorg nie...smpailah masing2 di buai mmpi dan alunan ombak....memang tenang je.....
Jam 7 pg, aku bangun lalu muka ku cuci dan gigi ku berus...sesudah tu, aku toong bhgn dapur....wat sandwich...byk jenis nie o.....
1. sandwich sardin
2. sandwich telur
3. sandwich sosej sebatang
4. sandwich sosej hancur
Time siswi duk masak2, siswa sibuk mandi....Mandi je dirog nie kan...aku nie dok mandi2 lagi nie...uwaaaaa.....So, bile kak zarina jerit.......
" makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn"...
Siswa2 berlari mnuju le arah base camp...minta makann kot,.time tu r, aku dan siswi yg len bz gle...dah mcm adegan jual2 lak..laku kot sandwich ktorg..hahaah....Bagus2...x rugi......habeskan taw....sedap nie.....
selesai makan, ktorg men game belon pecah....memang lawak aww....aku n wawa dudk tepi, tibe2.....kmdr fairus g pijak belon aku senyap...ngeeeeeeeeeeeeee....geram30....pastu, aku amek belon lg 1, dan ktorg pon masuk air....huhuh....wawa men boat...tp, aku x..=(....
aku x bawak anak tudung r...terlupa...jd leh basah sampai lehetr jer....lebih2, xboye...uwaaaaaaa
Lebih kurg jam 10.30, aku, kak ain n kak zarina nek atas...jari2 aku dah naik kedut dh nie....
seusai mandi, aku kemas lah sikit2 base camp tu....pastu, dorg sume pon nek....dan bersihkan badan.....
Jam 1.30 ptg, ktorg bergerak pulang....hentian pertama kat petronas...kat sini r, ktrorg berpecah..group aku , kmdr asak dng kak nilam g stesen bus...yg len lak, g lumut....
Samapi je kat lumut, abg ganu call sape ntah, sbb nk thu kat ne dorg makan...abg ganu ate, " cari TNB..."..sO, ktorg nie pon cr r TNB...memang x jumpe kot...pastu, abg ganu call balik..pastu, dia ckp..."..la....CIMB ke..ok2..."...keadaan dlm kereta saga dh mula kecoh...lebih2 g abg dwan...memang lawak time tu...ye r, rupe2nye, abg ganu nie salah dgr r...hahahha....mmg lawak...abg dwan lak asek mngusik abg ganu je...hehee...kelakar r dorg nie...=)
Bile dh jumpe kedai mkn tu, aku dgn maira makanlah mee goreng mamak, yg len makan nasi pteh..
Kmdian, ktorg truskan perjalanan dn berhenti kat shell...tuk kumpulkan sumenye di situ...
Bile dah berkumpul, kitorg pon gerak....Abg dwan ade citer sal satay besaarrrr..Aku nie dah excited sgt nak mkn satay tu....Tp, bile abg dwan ckp yg mgkin x pergi kot....sbb mgkin kedai tu tutup...aku dah sediiihhh..=(...Aku senyap je r time tu...bajet protes...hahahah....
skg, ktorg dh sampai tanjung karang...tengok2 satay hut tu bukak oo..hepi hepi hepi...hoorey...aku suka nie.....Aku mkn nasi goreng cili padi...haikal nsi goreng kg...maira, nsi gorng cina..ab dwan nasi gorng ikan masin...abg ganu lak, mee bandung.....dengan 20 cucuk satay besaaaaarrrr....huuhhhu.....sedap o.....Abg ganu belanja ktorg sume.....trime kasih abg zali zamani....len kali blh blnja lagi...heehehe.....ha...korg penah makan x? haa....t ajak r famiy k....jgn mkn sorg2 je taw..... 
Lepas tu, ktorg g masjid..tuk solat...time nie r, haikal ngn maira bertukar kereta kak nila..sbb dorg nak g puncak trus....so, aku duk sorg2 kat belakang tu.....Perbualan aku jd terhenti sbb jd segan lak tibe2....tp bile mreka start perbualan, aku trus ON CAKAP...hahahaha....
Alhamdulillah, jam 10.10 kami selmat sampai kat UiTM..
Selesai je kuarkan barng, aku tnye abg dwan, brape yg ptt aku byr..ye r, dah tumpng kereta kan..faham2 r, minyak...tol....tp, abg dwan ate...." eh, xyah2...xpe...."...alhamdulillah, trime kasih abg berdua......=)
Helmet ku pakai...motor ku bawa pergi ke teratai 2....
selamat................
len kali leh joint lg...insyaAllah......

5 comments:

Ct J said...

rindu dah nie kat dia....uwaaaa.....nak jumpa lagi.....

hafiz said...

ramainya yang g.. best2

Ct J said...

ala..,xkan ckp best je kot...joint r nnti...taw?

hafiz said...

kalo ada rezeki nanti saya g. insya Allah

Ct J said...

ok....insyaAllah....T LEH MAKAN SATAY TU.....OHHOHOH

Monday, February 15, 2010

konvoi komander...



Tanggal 13 feb 2010, aku bersama komander konvoi pergi ke Teluk Batik, Perak...Kali pertama perjumpaan pd jam 11.30 malam,12 Feb kat depan dining teratai...Dapat baju...Cantek kot....dianella design yg buat...huhuhuh...Pagi menjelang, aku lak xsedar dah subuh..Pe lagi, jam 6.45 baru r aku sedar dari ketiduranku...Ku bangun lalu pergi ke dauratul miyah tuk menyucikan badan...Setelah itu, aku dan wawa pergi basuh ayam kat teratai 5...huhuhu...
Jam 8 pg, ktorg kne berkumpul kat teratai 5...Tapi kereta abg ganu xsampai lg..jd, ktorg sume p mkn dulu..kat ner? kat Hakim daaa.....Roti canai pisang dengan teh o ais limau...Lebih kurg jam 10.30 pg, kitorg sume gerak...Aku, haikal( girl taw) dan maira joint kereta abg ganu dengan abg dwan....Aku pd mulanye sedih sbb wawa nek kete lain...Maklum r, aku nie x kenal mereka sume....
Bermulanya perjalanan kami, abg dwan tnya nama kami msg2...Pastu ade r tnye tu, tnye nie...Haikal lebih byk berbual dengan abg ganu ngn abg dwan...berlainan pula dgn aku dan maira yg hnya lebih mndiamkan diri....Sebanyak 12 kereta dan 10 motor yang turut serta...lebih kurang 90 komander dan alumni yang joint....ramai gile.....
Hentian pertama kat shell....G isi minyak, buy mknn ringan, g toilet...sumenye di situ...Seusai itu, kitaorg truskan prjalann....Kereta abg ganu ngn abg dwan lead sume kereta...hohoh..Best ooo....jadi leader...hahahahah........
Jalan jam ooooo...so, ktorg lmbt r smpai kat destinasi....masing2 muka penat, bosan bile jam tu...aku nie dah tergelak2 tgk dorg...hahaha...Adat r tu kan...
Skg, ktorg dh ade kat perak, ktorg stop lah kat petronas...Time tu la...aku nmpak kmdr fairus...huhuh...Terharu kot nampak dia...ahahhaah...Last2, dia joint kami terus....jgn men2 oo...motor wespa yg kead uuuuu.....hikhikhik....
Lebih kurg jam 6.15 , kitorg selamat smpai kat Teluk Batik, Perak...Alhamdulillah...
Aktiviti pertama aku? ha....buy t-shirt teluk batik o...cantek..n murah....Kmudian, siswa pasang khemah, manakala siswi dok pasang base camp...Jaga dapur katakan...aku? Aku dgn kwn2 ku, g basuh kuali, periuk, sudip dan segala item2 dapur...huhuh....
Malam menjelang tibe...aku dan siswi yg len duk potong  bawang, serai, sebab??? nak mask r....lapo nie....kak zarina masak nasi goreng.....siswa buat pe? haaaaa.....dorg panggang ayam...huhuhuhu....BBQ nie.....Sedap dan lazat hingga mnjilat ibu jari tangan....huhuh...xkan kaki lak kan....hahahahahahahhaha.....
Jam 11.40 malam, kitorg sume berkumpul di tepi pantai....kmdr kahar yg lead...wat ice-breaking....44 r duk kenalkan diri...aku lak time tu duk sebelah abg dwan...borak2 kosong r....sbelah aku lak, ade wawa...Tp, hnye 44 je yg duk knalkan dri...tu pon, x sume...jd x best....bg aku r, senior n alumni pon ptt knalkan diri aww....
Seusai ice-breaking, kitorg men 1 game...alaa...men pas2 barang tu...sape yg last pegang barang tu, dia kne buat sesuatu task yg diberi oleh kmdr bobo...Tapi aku xkena plak...x best....n x sume kena...patutnye sume wajib kene....hurmmmmm
Kmudian, aktiviti tidur dan sentri...aku ngn wawa dah masuk khemah pd awalnye, tp ktorg x tidur pon..adat r kan...berborak je ktorg nie...smpailah masing2 di buai mmpi dan alunan ombak....memang tenang je.....
Jam 7 pg, aku bangun lalu muka ku cuci dan gigi ku berus...sesudah tu, aku toong bhgn dapur....wat sandwich...byk jenis nie o.....
1. sandwich sardin
2. sandwich telur
3. sandwich sosej sebatang
4. sandwich sosej hancur
Time siswi duk masak2, siswa sibuk mandi....Mandi je dirog nie kan...aku nie dok mandi2 lagi nie...uwaaaaa.....So, bile kak zarina jerit.......
" makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn"...
Siswa2 berlari mnuju le arah base camp...minta makann kot,.time tu r, aku dan siswi yg len bz gle...dah mcm adegan jual2 lak..laku kot sandwich ktorg..hahaah....Bagus2...x rugi......habeskan taw....sedap nie.....
selesai makan, ktorg men game belon pecah....memang lawak aww....aku n wawa dudk tepi, tibe2.....kmdr fairus g pijak belon aku senyap...ngeeeeeeeeeeeeee....geram30....pastu, aku amek belon lg 1, dan ktorg pon masuk air....huhuh....wawa men boat...tp, aku x..=(....
aku x bawak anak tudung r...terlupa...jd leh basah sampai lehetr jer....lebih2, xboye...uwaaaaaaa
Lebih kurg jam 10.30, aku, kak ain n kak zarina nek atas...jari2 aku dah naik kedut dh nie....
seusai mandi, aku kemas lah sikit2 base camp tu....pastu, dorg sume pon nek....dan bersihkan badan.....
Jam 1.30 ptg, ktorg bergerak pulang....hentian pertama kat petronas...kat sini r, ktrorg berpecah..group aku , kmdr asak dng kak nilam g stesen bus...yg len lak, g lumut....
Samapi je kat lumut, abg ganu call sape ntah, sbb nk thu kat ne dorg makan...abg ganu ate, " cari TNB..."..sO, ktorg nie pon cr r TNB...memang x jumpe kot...pastu, abg ganu call balik..pastu, dia ckp..."..la....CIMB ke..ok2..."...keadaan dlm kereta saga dh mula kecoh...lebih2 g abg dwan...memang lawak time tu...ye r, rupe2nye, abg ganu nie salah dgr r...hahahha....mmg lawak...abg dwan lak asek mngusik abg ganu je...hehee...kelakar r dorg nie...=)
Bile dh jumpe kedai mkn tu, aku dgn maira makanlah mee goreng mamak, yg len makan nasi pteh..
Kmdian, ktorg truskan perjalanan dn berhenti kat shell...tuk kumpulkan sumenye di situ...
Bile dah berkumpul, kitorg pon gerak....Abg dwan ade citer sal satay besaarrrr..Aku nie dah excited sgt nak mkn satay tu....Tp, bile abg dwan ckp yg mgkin x pergi kot....sbb mgkin kedai tu tutup...aku dah sediiihhh..=(...Aku senyap je r time tu...bajet protes...hahahah....
skg, ktorg dh sampai tanjung karang...tengok2 satay hut tu bukak oo..hepi hepi hepi...hoorey...aku suka nie.....Aku mkn nasi goreng cili padi...haikal nsi goreng kg...maira, nsi gorng cina..ab dwan nasi gorng ikan masin...abg ganu lak, mee bandung.....dengan 20 cucuk satay besaaaaarrrr....huuhhhu.....sedap o.....Abg ganu belanja ktorg sume.....trime kasih abg zali zamani....len kali blh blnja lagi...heehehe.....ha...korg penah makan x? haa....t ajak r famiy k....jgn mkn sorg2 je taw..... 
Lepas tu, ktorg g masjid..tuk solat...time nie r, haikal ngn maira bertukar kereta kak nila..sbb dorg nak g puncak trus....so, aku duk sorg2 kat belakang tu.....Perbualan aku jd terhenti sbb jd segan lak tibe2....tp bile mreka start perbualan, aku trus ON CAKAP...hahahaha....
Alhamdulillah, jam 10.10 kami selmat sampai kat UiTM..
Selesai je kuarkan barng, aku tnye abg dwan, brape yg ptt aku byr..ye r, dah tumpng kereta kan..faham2 r, minyak...tol....tp, abg dwan ate...." eh, xyah2...xpe...."...alhamdulillah, trime kasih abg berdua......=)
Helmet ku pakai...motor ku bawa pergi ke teratai 2....
selamat................
len kali leh joint lg...insyaAllah......

5 comments on "konvoi komander..."

Ct J on February 16, 2010 at 7:06 PM said...

rindu dah nie kat dia....uwaaaa.....nak jumpa lagi.....

hafiz on February 16, 2010 at 8:12 PM said...

ramainya yang g.. best2

Ct J on February 16, 2010 at 8:27 PM said...

ala..,xkan ckp best je kot...joint r nnti...taw?

hafiz on February 17, 2010 at 2:58 PM said...

kalo ada rezeki nanti saya g. insya Allah

Ct J on February 17, 2010 at 4:38 PM said...

ok....insyaAllah....T LEH MAKAN SATAY TU.....OHHOHOH