Thursday, February 11, 2010

Kenapa aku masuk komander?

Haaaaaa,,,Pada mulanya, aku xmasuk kesatria sebab aku nie dulu budak Plkn.....Kat sabah gitu....So, aku nie dah isi n anta borang pengecualian....So, after aku anta, ade r pakcik nie kan dok bg taklimat about benefit of joining kesatria..So, aku dah beralih arah dah nie....aku cepat2 g amek balik borang PC, and g lah daftar Kesatria n buy baju n topi....Erm......
1st day Kokurikulum, aku di anugerahkan model pakaian salah...memang malu....Aku still remember it...Huhuhuh....Komander wan r yg tegur aku...Ala...tp aku xkisah pon....Bukan salah sume pon, just salah warna seluar jer...Huhuhhu...
Kokurikulum aku jatuh hari rabu,...So, kmdr wan byk amek platun aku...aku ingt lg, dia suka cakap " ko mabuk siswi...ko mabuk!!!!!"...Aku lak, p tnye kwn2 aku, "knpa kmdr tu ckp mabuk2? walhal islam ne leh minum arak...mcm ne nak mabuk...ngeeeeee
Kmudian, pemilihan PERKAD dijalankan...Aku dipilih...huhhuh....Mesti terpilih punyer...Hukhukhuk....Tapiiiiiiiiiiiiiii time perkad, aku wat salah time hormat ke kanan...mmg ngok ngek kan.....Kepala kemek tol aku nie....huhhhhhhhh....
So, after perkad, komnder2 dok promote sal jd komander....Erm...aku nie xnak r masuk komander sbb aku nak masuk kelab memanah....Tapi, stlah di advertise oleh kmdr wan, akhirnye aku masuk juga....Aku pon dlm diam, minat baju komander nie...mmg smart...N aku nak tingkatkan keyakinan aku...so, sbb tu aku masuk komander....
Bukan sebab Kolej??????????
Oh NO NO NO......Aku x macam org len yg masuk kmdr sbb kolej....Tp mgkin diorg pndg tu, sbb dorg duk jauh2 kot...aku nie duk dekat jer....
Now................Aku adalah komander....Pangkat KRM.....Setahun kemudian, aku dinaikkan pangkat, KRK.....sO, aku nekad semester depan, aku nak amek ujian KM lak....dan Kalau aku diberi peluang, aku nak amek ujian KMdy....
Belum ade dalam sejarah, komander Kompeni J, ade Madya taw...So, klu aku dpt naik sampai Madya, Memmannnggggg pecah rekod.................
Korang doakn tok kita yer.....Tapiiiiiiiiiiiiiiii
Tu x bermakna kt nk extend r....Nauzubillah.....

Hidup komander nie mcm pasng surut..kdg2 wat aku hepi. kdg2 wat aku sedey...normal r kan...Tp, yg pntg....aku masih komander dari intake 43....Aku syg intake aku...Love u all......

1 comments:

ziopannala said...

ct, sape ckp kompeni J x penah ada madya..ada2..zaman 2 fac business still ada course tuk diploma.. tp da lme sgt da..intake awal 30s xpn 20s.. otai, mmg ganas..berjaya gak jd legend sebenarnya cume org xknal sbb lme sgt da..zaman ganu-zali zamani..sape la knal..haha

Thursday, February 11, 2010

Kenapa aku masuk komander?


Haaaaaa,,,Pada mulanya, aku xmasuk kesatria sebab aku nie dulu budak Plkn.....Kat sabah gitu....So, aku nie dah isi n anta borang pengecualian....So, after aku anta, ade r pakcik nie kan dok bg taklimat about benefit of joining kesatria..So, aku dah beralih arah dah nie....aku cepat2 g amek balik borang PC, and g lah daftar Kesatria n buy baju n topi....Erm......
1st day Kokurikulum, aku di anugerahkan model pakaian salah...memang malu....Aku still remember it...Huhuhuh....Komander wan r yg tegur aku...Ala...tp aku xkisah pon....Bukan salah sume pon, just salah warna seluar jer...Huhuhhu...
Kokurikulum aku jatuh hari rabu,...So, kmdr wan byk amek platun aku...aku ingt lg, dia suka cakap " ko mabuk siswi...ko mabuk!!!!!"...Aku lak, p tnye kwn2 aku, "knpa kmdr tu ckp mabuk2? walhal islam ne leh minum arak...mcm ne nak mabuk...ngeeeeee
Kmudian, pemilihan PERKAD dijalankan...Aku dipilih...huhhuh....Mesti terpilih punyer...Hukhukhuk....Tapiiiiiiiiiiiiiii time perkad, aku wat salah time hormat ke kanan...mmg ngok ngek kan.....Kepala kemek tol aku nie....huhhhhhhhh....
So, after perkad, komnder2 dok promote sal jd komander....Erm...aku nie xnak r masuk komander sbb aku nak masuk kelab memanah....Tapi, stlah di advertise oleh kmdr wan, akhirnye aku masuk juga....Aku pon dlm diam, minat baju komander nie...mmg smart...N aku nak tingkatkan keyakinan aku...so, sbb tu aku masuk komander....
Bukan sebab Kolej??????????
Oh NO NO NO......Aku x macam org len yg masuk kmdr sbb kolej....Tp mgkin diorg pndg tu, sbb dorg duk jauh2 kot...aku nie duk dekat jer....
Now................Aku adalah komander....Pangkat KRM.....Setahun kemudian, aku dinaikkan pangkat, KRK.....sO, aku nekad semester depan, aku nak amek ujian KM lak....dan Kalau aku diberi peluang, aku nak amek ujian KMdy....
Belum ade dalam sejarah, komander Kompeni J, ade Madya taw...So, klu aku dpt naik sampai Madya, Memmannnggggg pecah rekod.................
Korang doakn tok kita yer.....Tapiiiiiiiiiiiiiiii
Tu x bermakna kt nk extend r....Nauzubillah.....

Hidup komander nie mcm pasng surut..kdg2 wat aku hepi. kdg2 wat aku sedey...normal r kan...Tp, yg pntg....aku masih komander dari intake 43....Aku syg intake aku...Love u all......

1 comments on "Kenapa aku masuk komander?"

ziopannala on February 21, 2010 at 12:15 AM said...

ct, sape ckp kompeni J x penah ada madya..ada2..zaman 2 fac business still ada course tuk diploma.. tp da lme sgt da..intake awal 30s xpn 20s.. otai, mmg ganas..berjaya gak jd legend sebenarnya cume org xknal sbb lme sgt da..zaman ganu-zali zamani..sape la knal..haha