Thursday, January 21, 2010

persahabatan kami retak?


Semester 2, group aku wat HOPE2...mmg gempak r....time nie, aku rapat ngn sahabat aku nie g mudh digelar F..Aku ingt lagi, dulu aku seorg je call him F.....Hubungan kawan kami rapat smpilah semester 3...mahu ari2 gak r kitorg msg....borak pasal mcm2...pasal plajarn, isu smasa dn len2.....Smpilah 1 ari nie, aku cdgkan utk wat hitam putih atau nama glamornye, agreement.....Tanggal 28.4.2009, adalah hari pertama aku dan dia sign agreement sbgai bestfren forever....dan yg specialnye, tanggal 28.4 nie jugalah tanggal kelahiranku yg ke 20...sebenarnye aku hepi sgt dgn persahabatan nie...sbb persahabatan nie special coz kitorg nie bukn skadar kawan baik, tp adik beradik angkat gak...Maklum r, si F nie 19 thun time tu..
Tanggal 14.7.2009, merupakan kelahiran F dan aku hadiahkan sehelai baju...Dan ape yg aku prasan, smnjak itulah hubungan kami dingin jer...ade je yg xkena...Aku sedih sgt....tp aku xthu nak wat aper....F sering ckp " walau ape2pun terjadi, hubungan persahabatan nie will remain k"...dan " moga frenship kt kekal"...Dia sering cakap mcm tu..tp ape yg aku prasan, dia seperti meretakkan persahabatan nie....Kadang2, dia menyepi xtentu pasal...Aku msg pon, dia xbalas...Klu baals pon mcm nk xnak jer...Ape sume nie F? Kau mencabar persahabatan nie ker? Aku dh xkanal sape F.....Aku dapat rasekan yg aku dn F semakin jauh....
Tmbahan pula, sem 4 nie, aku dan dia d xsama kelas..Just kelas BEL and CTU je same class....Aku sebenarnye rindukan persahabatn yg lame...tp ntahlah....
Aku ingt lg janji aku pada dia nk blnja pizza bile naik sem 4..Tp, disebabkan hubungn kami nie dh retak, jd aku terpaksa tangguhkan...Xthu r bile nak tunaikan janji aku tu.....

2 comments:

furious said...

assalamualaikum cik ctirah,
comelznye gamba awak, manis..
kenapa awak sedeyyhh dgn kawan awk tueee?
awk suka die kewww?? saya sebenarnye....sy bermnt nk berkwn ngn awk.awk sudi x nak berkenalan ngan sy?
mungkin 1 hari nanti,awk bole blanje saye pizza plak.ahaksss~!

Ct J said...

waalaikumussalam...furious....gmabar je comelz...orgnye x comelz..hakhakz....dulu suka r...skg x....ermmm, sy juz nk tunaikan janji sy tok blnja dia piza jer...tp dia mcm xnk jer..so, xpelah...sy pon xnk r terhegeh2 nk blnja...erm...nk kwan dgn sy?
blh jer...sy suka berkawan ngn sape2 pon....
sy blnja awak? erm,,,,tu mgkin 10 thun lg kot...hohohoho

Thursday, January 21, 2010

persahabatan kami retak?



Semester 2, group aku wat HOPE2...mmg gempak r....time nie, aku rapat ngn sahabat aku nie g mudh digelar F..Aku ingt lagi, dulu aku seorg je call him F.....Hubungan kawan kami rapat smpilah semester 3...mahu ari2 gak r kitorg msg....borak pasal mcm2...pasal plajarn, isu smasa dn len2.....Smpilah 1 ari nie, aku cdgkan utk wat hitam putih atau nama glamornye, agreement.....Tanggal 28.4.2009, adalah hari pertama aku dan dia sign agreement sbgai bestfren forever....dan yg specialnye, tanggal 28.4 nie jugalah tanggal kelahiranku yg ke 20...sebenarnye aku hepi sgt dgn persahabatan nie...sbb persahabatan nie special coz kitorg nie bukn skadar kawan baik, tp adik beradik angkat gak...Maklum r, si F nie 19 thun time tu..
Tanggal 14.7.2009, merupakan kelahiran F dan aku hadiahkan sehelai baju...Dan ape yg aku prasan, smnjak itulah hubungan kami dingin jer...ade je yg xkena...Aku sedih sgt....tp aku xthu nak wat aper....F sering ckp " walau ape2pun terjadi, hubungan persahabatan nie will remain k"...dan " moga frenship kt kekal"...Dia sering cakap mcm tu..tp ape yg aku prasan, dia seperti meretakkan persahabatan nie....Kadang2, dia menyepi xtentu pasal...Aku msg pon, dia xbalas...Klu baals pon mcm nk xnak jer...Ape sume nie F? Kau mencabar persahabatan nie ker? Aku dh xkanal sape F.....Aku dapat rasekan yg aku dn F semakin jauh....
Tmbahan pula, sem 4 nie, aku dan dia d xsama kelas..Just kelas BEL and CTU je same class....Aku sebenarnye rindukan persahabatn yg lame...tp ntahlah....
Aku ingt lg janji aku pada dia nk blnja pizza bile naik sem 4..Tp, disebabkan hubungn kami nie dh retak, jd aku terpaksa tangguhkan...Xthu r bile nak tunaikan janji aku tu.....

2 comments on "persahabatan kami retak?"

furious on February 4, 2010 at 3:29 PM said...

assalamualaikum cik ctirah,
comelznye gamba awak, manis..
kenapa awak sedeyyhh dgn kawan awk tueee?
awk suka die kewww?? saya sebenarnye....sy bermnt nk berkwn ngn awk.awk sudi x nak berkenalan ngan sy?
mungkin 1 hari nanti,awk bole blanje saye pizza plak.ahaksss~!

Ct J on February 8, 2010 at 2:17 PM said...

waalaikumussalam...furious....gmabar je comelz...orgnye x comelz..hakhakz....dulu suka r...skg x....ermmm, sy juz nk tunaikan janji sy tok blnja dia piza jer...tp dia mcm xnk jer..so, xpelah...sy pon xnk r terhegeh2 nk blnja...erm...nk kwan dgn sy?
blh jer...sy suka berkawan ngn sape2 pon....
sy blnja awak? erm,,,,tu mgkin 10 thun lg kot...hohohoho