Thursday, October 20, 2011

October Tanam Anggur Tak Berbuah Buah

Hye Semua...

Kabare? Waras Enggak? 
Sorrylah aku lama x update blog nieh..
Macam xde idea nak share aper....

Keputusan drastik aku dibuat 
bila aku tekad nak berhenti dari Allsafe..
Walaupun aku tiada masalah 
dengan tugas yang diberikan, 
tetapi gaji yang diberikan tidak mencukupi bagiku...
Lebih2 lagi kos hidup meningkat lor...

Keputusan dibuat bila aku 
berjaya dapat kerja di Bangsar..
Tetapi bila 2 hari lagi nak bulan Oct,
Aku rasa tak tenang plak....
Maka akhirnya ku buat keputusan
untuk tidak menerima tawaran kerja disana...

Bermulalah proses interview aku
Adalah dalam 4 5 syarikat
aku redah...hahaha

Aku dapat tawaran kerja 
kat USJ 21
Tapi..........
Kontrak plak 2 tahun..
Sakit kot nak tunggu 2 tahun...
Maka, aku tolak tawaran tuh...

seminggu lepak rumah
rasa syiok jerk...
masuk 2 minggu...
aku BORING!!!!

Minggu ke-3, aku teman
kawanku dyana
interview kat sek 15
Tup2 memang ada walk in interview
Ada job Customer Service
Aku apply je lah kan...
Rupanya job Receptionist...

Madam A tanya aku, 
"Awk ada certificate in accounting?"
Aku jawab, Yup.. Tapi pengalaman dalam kerja belum ada..
Madam A balas,
" Tapi boleh belajar kan?
Aku jawab, Yup... boleh...
Madam A dan Madam B berbicara tentang aku
tapi aku sikit pun tak faham..
Kenapa???
Sebab diorang guna bahasa cina..
Heheheh...

Sampailah waktu interview,
Madam B tanya,
" Awk minat akaun ke customer service? "
Aku jawab, dua dua saya minat...hehe
Madam B tanya, 
" awk ada pengalaman sales & marketing ya? "
Aku jawab, yup... dari praktikal bulan nov 
dan sambung keje smpi sept..

Madam B offer aku job tele marketer
since gaji yang aku demand bukan standard 
gaji receptionist..
Aku sajalah tanya gaji tele marketer..
Tapi... Madam B x sure lak..
Katanya akan call aku kalau Madam A 
berminat dengan aku....

So, aku pun balik lah...
Sampai jerk kat motor,,
aku dapat call...
Madam A kot yang call..
Aku kena masuk ofis balik...

Akhirnya,.
Madam A offer aku job
tele marketer
gaji yang diberi tolak rm100
dari gaji yang diminta..
Tapi ada komisen lagi...
So...
Madam A tanya,
" so how? are you agree?"
Aku jawab, hurmm... ok... i accept your offer.

So, aku akan mula keje NOV nieh...
InsyaAllah sumenya akan baik2..
Semoga aku dapat perform well, 
so gaji pun blh naik....
Hehehehe =)


Habesh...... <3

1 comments:

arief only said...

bgus2... alhamdulillah.. keje rerajin..

Thursday, October 20, 2011

October Tanam Anggur Tak Berbuah Buah


Hye Semua...

Kabare? Waras Enggak? 
Sorrylah aku lama x update blog nieh..
Macam xde idea nak share aper....

Keputusan drastik aku dibuat 
bila aku tekad nak berhenti dari Allsafe..
Walaupun aku tiada masalah 
dengan tugas yang diberikan, 
tetapi gaji yang diberikan tidak mencukupi bagiku...
Lebih2 lagi kos hidup meningkat lor...

Keputusan dibuat bila aku 
berjaya dapat kerja di Bangsar..
Tetapi bila 2 hari lagi nak bulan Oct,
Aku rasa tak tenang plak....
Maka akhirnya ku buat keputusan
untuk tidak menerima tawaran kerja disana...

Bermulalah proses interview aku
Adalah dalam 4 5 syarikat
aku redah...hahaha

Aku dapat tawaran kerja 
kat USJ 21
Tapi..........
Kontrak plak 2 tahun..
Sakit kot nak tunggu 2 tahun...
Maka, aku tolak tawaran tuh...

seminggu lepak rumah
rasa syiok jerk...
masuk 2 minggu...
aku BORING!!!!

Minggu ke-3, aku teman
kawanku dyana
interview kat sek 15
Tup2 memang ada walk in interview
Ada job Customer Service
Aku apply je lah kan...
Rupanya job Receptionist...

Madam A tanya aku, 
"Awk ada certificate in accounting?"
Aku jawab, Yup.. Tapi pengalaman dalam kerja belum ada..
Madam A balas,
" Tapi boleh belajar kan?
Aku jawab, Yup... boleh...
Madam A dan Madam B berbicara tentang aku
tapi aku sikit pun tak faham..
Kenapa???
Sebab diorang guna bahasa cina..
Heheheh...

Sampailah waktu interview,
Madam B tanya,
" Awk minat akaun ke customer service? "
Aku jawab, dua dua saya minat...hehe
Madam B tanya, 
" awk ada pengalaman sales & marketing ya? "
Aku jawab, yup... dari praktikal bulan nov 
dan sambung keje smpi sept..

Madam B offer aku job tele marketer
since gaji yang aku demand bukan standard 
gaji receptionist..
Aku sajalah tanya gaji tele marketer..
Tapi... Madam B x sure lak..
Katanya akan call aku kalau Madam A 
berminat dengan aku....

So, aku pun balik lah...
Sampai jerk kat motor,,
aku dapat call...
Madam A kot yang call..
Aku kena masuk ofis balik...

Akhirnya,.
Madam A offer aku job
tele marketer
gaji yang diberi tolak rm100
dari gaji yang diminta..
Tapi ada komisen lagi...
So...
Madam A tanya,
" so how? are you agree?"
Aku jawab, hurmm... ok... i accept your offer.

So, aku akan mula keje NOV nieh...
InsyaAllah sumenya akan baik2..
Semoga aku dapat perform well, 
so gaji pun blh naik....
Hehehehe =)


Habesh...... <3

1 comments on "October Tanam Anggur Tak Berbuah Buah"

arief only on October 20, 2011 at 9:01 PM said...

bgus2... alhamdulillah.. keje rerajin..