Sunday, September 11, 2011

1 hari bersama KESESATAN

" Kesesatan???? Astaghfirullah..... Kembalilah kita semua ke pangkal jalan yakni jalan kebenaran.... "

Post kali nie xda kaitan ngan kesesatan dalam isu agama ya korang.. Nie aku ada 1 story baekkk punya...

Hari Jumaat lepas 09 09 2011, aku dengan kawan aku, Yan ada "interview" kat Pro Direct Sdn Bhd kat Jalan Pantai Bharu dengan MCIS Zurich kat Jalan Barat, PJ....

 Ini kali pertama aku bawa motor pergi KL ngan PJ tau... Seriusly penat bile bawa motor lama2... sakit pinggang + kematu = sakit... hahaha

Jam 10 pagi, aku dan Yan bertolak dari Klang... Perjalanan agak lancar lah di situ.... Bila dah masuk kawasan KL, aku terlepas lorong susur keluar untuk motor ... SEPATUTNYA aku keluar ikut lorong tuh dan terus masuk kiri menghala SYABAS Besar kat situ... Tapi....

Aku : Yan... Kita kena kluar lorong tuh lah... Saya nak U-Turn lah yan...
Yan : Eh!!! Jangan wak... ada banyak motor nie lalu lalang..
Aku : Ala... Kita tunggulah motor dah xde...
Yan : Xpe xpe... Awak jalan jer depan... rasanya ade susur keluar kat depan...

Akhirnya aku pun terus kan lah perjalanan ku dalam laluan motor tuh.... Tiba2...

Aku : Yan!!!!!!!!! Ne ade susur keluar... Uwaaa =(
Yan : Kita jalan je lah dulu..Mana tahu ade jalan kat depan...
Aku : Eh Yan!!!! Nie dah MAYBANK Bangsar nie.. Tempat kerja Kak Lieya nie...

Tanpa tahu arah tujuan, aku berhenti tepi lorong Jalan Pantai... Yan suruh aku ikut lorong tuh... Aku pun ikut jer lah sampai lah nampak signboard JALAN PANTAI BHARU... Akhirnya, aku dan Yan sampai kat Syabas.... Alhamdulillah....

Bila dah di interview serentak dengan Yan dengan orang tuh..( Apatah nama dia...hahaha... x tanya pun...)
Kitorang pun balik dan keluar dari tempat parking.... Tiba2....

Aku : Yan!!!!!!!!! Saya nak U-Turn nie... tapi mcm ne nak U-Turn kalau kereta dari sana tengah jalan...
Yan : Terus je lah dulu...

Sekarang belah kiri aku TNB, depan aku ada simpang empat.... Pastuh aku nampak ade bus stand yang wana BIRU tuh...( tengok color jer, bukan nak tengok stesen aper....)

Aku : Ha... Yan... sy ingat bus stop tuh... Kalau balik dari umah apen, mesti ada lalu kat bus stop tuh... Maknanya kita belok kanan lah nie... Yakin giler aku masa tuh...
Aku : Eh... Sejak bila ade stesen KTM ANGKASAPURI nieh!!! Arghhhhhhhhhhh... Salah jalan lah yan...... sesat lagieeeeeeeeee

Punyalah jauh nak pusing balik... Kemudian kitorang sampai kat simpang empat tadi... Yan kata suruh terus... Aku terus lah... Pastu Yan kata... " Saya rasa kita kena belok kanan lah ct"...

Aku pun U-Turn lah balik.... Sampai kat cabang 2, aku tanya Yan, mana 1 nak lalu nie... Yan jawab "  amek kanan, ct".   Aku pun amek kanan... Tup2....

Yan!!!!!!!!!!!1 Nie jalan ANGKASAPURI tadi lah.... Uwaaaaaaaaaa.... sesat lagieeeeee..... Kitorang pun U-Turn lah balik dan tiba kat simpang empat tadi... Aku tanya Yan " Nie nak amek kanan ke kiri nieh???? Rasanya mcm kiri... Sebab bangunan TM kat belah kiri... mestilah Federal Highway kat sana gak... Yan pun setuju kata amek kiri...

Akhirnya............ Kitorang jumpa Syabas semula... dan selamat sampai MICS Zurich..... Selamat jer parking, aku tengok handset, ade misscall ngan ms dari mak ayah ... Kesian dorang sebab risaukan aku... Huhu....

Sampai je kat MCIS Zurich, aku was2 dengan bangunan yang nampak mcm tengah renovate tuh... Bila ditanya, memang btl lah tuh MCIS Zurich.... Dah lah xda parking... aku parking jer kat atas divider.. Hahahha...

Lepas di interview, aku ngan yan keluar belok kiri sebab jalan sehala... nak U-Turn punyalah jauh, tup2... sesat lagieeeeeeee... Hahahha... AKu berhentilah kat tepi nak call Safwana yang dulu penah keja kat MCIS Zurich nie... Tengok2, safwana memang dah menghala ke arah aku... So, Safwana lah yg guide aku ngn Yan time kat jalan PJ tuh... Hehhehee...

1 hari bersama kesesatan bukan mudah ya... Huhu... Ujian Ujian.....

 

3 comments:

poison lavender said...

hehehe tu r..len kali kol ler akk.. tp xpe.. kesesatan yg mematangkn.. hihihi~

safwana89 said...

terima kasih sbb guide kn korg blk drp PJ ke KLANG..
lain kali tel la klo nk g PJ 2,mmg blhla kte tlg2 klo dh smpai ke KL 2,mmg x dapek edeng menolong nyer..
hehe ;)

Cik Imau said...

sesat itu lazat mcm pizza hut...hahaha

Sunday, September 11, 2011

1 hari bersama KESESATAN


" Kesesatan???? Astaghfirullah..... Kembalilah kita semua ke pangkal jalan yakni jalan kebenaran.... "

Post kali nie xda kaitan ngan kesesatan dalam isu agama ya korang.. Nie aku ada 1 story baekkk punya...

Hari Jumaat lepas 09 09 2011, aku dengan kawan aku, Yan ada "interview" kat Pro Direct Sdn Bhd kat Jalan Pantai Bharu dengan MCIS Zurich kat Jalan Barat, PJ....

 Ini kali pertama aku bawa motor pergi KL ngan PJ tau... Seriusly penat bile bawa motor lama2... sakit pinggang + kematu = sakit... hahaha

Jam 10 pagi, aku dan Yan bertolak dari Klang... Perjalanan agak lancar lah di situ.... Bila dah masuk kawasan KL, aku terlepas lorong susur keluar untuk motor ... SEPATUTNYA aku keluar ikut lorong tuh dan terus masuk kiri menghala SYABAS Besar kat situ... Tapi....

Aku : Yan... Kita kena kluar lorong tuh lah... Saya nak U-Turn lah yan...
Yan : Eh!!! Jangan wak... ada banyak motor nie lalu lalang..
Aku : Ala... Kita tunggulah motor dah xde...
Yan : Xpe xpe... Awak jalan jer depan... rasanya ade susur keluar kat depan...

Akhirnya aku pun terus kan lah perjalanan ku dalam laluan motor tuh.... Tiba2...

Aku : Yan!!!!!!!!! Ne ade susur keluar... Uwaaa =(
Yan : Kita jalan je lah dulu..Mana tahu ade jalan kat depan...
Aku : Eh Yan!!!! Nie dah MAYBANK Bangsar nie.. Tempat kerja Kak Lieya nie...

Tanpa tahu arah tujuan, aku berhenti tepi lorong Jalan Pantai... Yan suruh aku ikut lorong tuh... Aku pun ikut jer lah sampai lah nampak signboard JALAN PANTAI BHARU... Akhirnya, aku dan Yan sampai kat Syabas.... Alhamdulillah....

Bila dah di interview serentak dengan Yan dengan orang tuh..( Apatah nama dia...hahaha... x tanya pun...)
Kitorang pun balik dan keluar dari tempat parking.... Tiba2....

Aku : Yan!!!!!!!!! Saya nak U-Turn nie... tapi mcm ne nak U-Turn kalau kereta dari sana tengah jalan...
Yan : Terus je lah dulu...

Sekarang belah kiri aku TNB, depan aku ada simpang empat.... Pastuh aku nampak ade bus stand yang wana BIRU tuh...( tengok color jer, bukan nak tengok stesen aper....)

Aku : Ha... Yan... sy ingat bus stop tuh... Kalau balik dari umah apen, mesti ada lalu kat bus stop tuh... Maknanya kita belok kanan lah nie... Yakin giler aku masa tuh...
Aku : Eh... Sejak bila ade stesen KTM ANGKASAPURI nieh!!! Arghhhhhhhhhhh... Salah jalan lah yan...... sesat lagieeeeeeeeee

Punyalah jauh nak pusing balik... Kemudian kitorang sampai kat simpang empat tadi... Yan kata suruh terus... Aku terus lah... Pastu Yan kata... " Saya rasa kita kena belok kanan lah ct"...

Aku pun U-Turn lah balik.... Sampai kat cabang 2, aku tanya Yan, mana 1 nak lalu nie... Yan jawab "  amek kanan, ct".   Aku pun amek kanan... Tup2....

Yan!!!!!!!!!!!1 Nie jalan ANGKASAPURI tadi lah.... Uwaaaaaaaaaa.... sesat lagieeeeee..... Kitorang pun U-Turn lah balik dan tiba kat simpang empat tadi... Aku tanya Yan " Nie nak amek kanan ke kiri nieh???? Rasanya mcm kiri... Sebab bangunan TM kat belah kiri... mestilah Federal Highway kat sana gak... Yan pun setuju kata amek kiri...

Akhirnya............ Kitorang jumpa Syabas semula... dan selamat sampai MICS Zurich..... Selamat jer parking, aku tengok handset, ade misscall ngan ms dari mak ayah ... Kesian dorang sebab risaukan aku... Huhu....

Sampai je kat MCIS Zurich, aku was2 dengan bangunan yang nampak mcm tengah renovate tuh... Bila ditanya, memang btl lah tuh MCIS Zurich.... Dah lah xda parking... aku parking jer kat atas divider.. Hahahha...

Lepas di interview, aku ngan yan keluar belok kiri sebab jalan sehala... nak U-Turn punyalah jauh, tup2... sesat lagieeeeeeee... Hahahha... AKu berhentilah kat tepi nak call Safwana yang dulu penah keja kat MCIS Zurich nie... Tengok2, safwana memang dah menghala ke arah aku... So, Safwana lah yg guide aku ngn Yan time kat jalan PJ tuh... Hehhehee...

1 hari bersama kesesatan bukan mudah ya... Huhu... Ujian Ujian.....

 

3 comments on "1 hari bersama KESESATAN"

poison lavender on September 11, 2011 at 8:07 PM said...

hehehe tu r..len kali kol ler akk.. tp xpe.. kesesatan yg mematangkn.. hihihi~

safwana89 on September 12, 2011 at 8:49 AM said...

terima kasih sbb guide kn korg blk drp PJ ke KLANG..
lain kali tel la klo nk g PJ 2,mmg blhla kte tlg2 klo dh smpai ke KL 2,mmg x dapek edeng menolong nyer..
hehe ;)

Cik Imau on September 12, 2011 at 11:30 AM said...

sesat itu lazat mcm pizza hut...hahaha