Friday, December 24, 2010

3 hari praktikal terus MC leave...

Hye sume....Lame aku x story mory kat blog kan...
Anyway,sekarang aku tengah praktikal sejak 29 November 2010..
Praktikal kat Allsafe Marketing Sdn Bhd..

1st DAY

Hari pertama aku g kerja, gile boring ooo...Nothing to do...Just read catalogue...Gile ngantuk kot...
Classmate aku, kak yun pun sama ngantuk gak...hahhaa..Masing2 keboringan...
Dalam petang mcm tuh, kak ain bagi form tuk ditaip balik....Syukur...Ade gak keje tuk aku...
Lepas tuh, penyakit boring dtg hinggap lagi... Ngantuk sehh...

2nd DAY

Ha...Harinie, aku belajar mcm ne nak menaip...pakai typewriter..Huhuh..Best kan? Aku x penah ade pengalaman guna typewriter...

Bos : Ct, ko tahu x guna typewriter?
Ct : xthu bos..kak yun reti...Tapi, saya boleh belajar...
Bos : ha...pegi amek typewriter kat tepi tuh...
Ct : baik....
Aku dan Kak Yun kebingungan ..xthu mcm ne nak start taip...
Ct : Bos, mcm ne nak on? nak tekan mne?
Bos : Pasang wayar r...Ko dah pasang blom?
Ct & Kak Yun : Owhh..Ade wayar ker...hahaha...

3rd DAY

Hari nie, aku kena listkan smua company link ngan PETRONAS...penat plus  xlarat sgt...badan aku nie rase lemah jer..xthu lah nape... Bos ate, nanti aku kne call company2 nie..tuk wat appointment to introduce product...Dah kate bidang marketing kan, tele-marketing r jawabnye....

4th DAY

Sampai je tmpt kje, aku terus turun bawah nak g klinik..Aku rase mcm len mcm jek nie...Lebih 30 minit r aku kat klinik...Tup2..sah!!! Aku kene chicken pox..Hahaha...Dapat MC leave 9 days...
 Aku :  Bos, nie mc...
Bos : lama nye...9 hari??
Aku : dah chicken pox, mmg r lama bos..
Bos : apelah ko nie..mula keje dah mc...
Aku: !@#$%^&*

1 comments:

Cik Imau said...

tension r bile dikatakan aku nie poteng walhal aku MC kot.....HEEEEEE

Friday, December 24, 2010

3 hari praktikal terus MC leave...


Hye sume....Lame aku x story mory kat blog kan...
Anyway,sekarang aku tengah praktikal sejak 29 November 2010..
Praktikal kat Allsafe Marketing Sdn Bhd..

1st DAY

Hari pertama aku g kerja, gile boring ooo...Nothing to do...Just read catalogue...Gile ngantuk kot...
Classmate aku, kak yun pun sama ngantuk gak...hahhaa..Masing2 keboringan...
Dalam petang mcm tuh, kak ain bagi form tuk ditaip balik....Syukur...Ade gak keje tuk aku...
Lepas tuh, penyakit boring dtg hinggap lagi... Ngantuk sehh...

2nd DAY

Ha...Harinie, aku belajar mcm ne nak menaip...pakai typewriter..Huhuh..Best kan? Aku x penah ade pengalaman guna typewriter...

Bos : Ct, ko tahu x guna typewriter?
Ct : xthu bos..kak yun reti...Tapi, saya boleh belajar...
Bos : ha...pegi amek typewriter kat tepi tuh...
Ct : baik....
Aku dan Kak Yun kebingungan ..xthu mcm ne nak start taip...
Ct : Bos, mcm ne nak on? nak tekan mne?
Bos : Pasang wayar r...Ko dah pasang blom?
Ct & Kak Yun : Owhh..Ade wayar ker...hahaha...

3rd DAY

Hari nie, aku kena listkan smua company link ngan PETRONAS...penat plus  xlarat sgt...badan aku nie rase lemah jer..xthu lah nape... Bos ate, nanti aku kne call company2 nie..tuk wat appointment to introduce product...Dah kate bidang marketing kan, tele-marketing r jawabnye....

4th DAY

Sampai je tmpt kje, aku terus turun bawah nak g klinik..Aku rase mcm len mcm jek nie...Lebih 30 minit r aku kat klinik...Tup2..sah!!! Aku kene chicken pox..Hahaha...Dapat MC leave 9 days...
 Aku :  Bos, nie mc...
Bos : lama nye...9 hari??
Aku : dah chicken pox, mmg r lama bos..
Bos : apelah ko nie..mula keje dah mc...
Aku: !@#$%^&*

1 comments on "3 hari praktikal terus MC leave..."

Cik Imau on March 9, 2011 at 1:05 PM said...

tension r bile dikatakan aku nie poteng walhal aku MC kot.....HEEEEEE